دانستنیها

هر آنچه باید در مورد روغن موتور بدانید

روغن موتور

روغن موتور را بهتر بشناسیم

در این مقاله قصد داریم تا به موشکافی روغن موتور و انواع مختلف آن بپردازیم. با spmashin همراه باشید. روغن موتور که نقش خون در رگ های موتور دارد از ترکیباتی چون روغن پایه ومواد افزودنی تولید می‌شود
روغن موتور (Motor Oil) دو وظیفه اصلی را در موتور خودروها انجام می دهد که عبارت است از:

  • روان کاری
  • تمیزکاری

بسته به نوع موتور از لحاظ قدرت و سرعت تولیدی و همچنین آلیاژهای به کار رفته در قطعاتی چون پیستون، سیلندر، سوپاپ و یا قطعات لاستیکی و خاص مانند کاسه نمد، واشرها، یاتاقان و… روغن موتور مناسب می تواند عملیات روان کاری و تمیزکاری را به صحیح ترین شکل ممکن انجام دهد. این روغن موتور را کارخانه سازنده خودرو در دفترچه راهنمای خودرو تعیین می نماید
روغن موتور اصطکاک و ساییدگی بین قطعات موتور خودرو را به حداقل می‌رساند آلودگی ها وذرات رسوب شده حاصل از کارکرد و احتراق موتور را به خودگرفته و قطعات داخل موتور را تمیز نگه می‌دارد ،باعث کاهش گرمای حاصل از کارکردن موتورو باعث خنک شدن موتور می شود واز طریق آبندی کردن قطعات باعث روان شدن حرکت قطعات میشود.پس بنابرین برای تولید چنین روغنی از افزودنی های مناسب باید استفاده کرد.
روغن موتورها به ۵ دسته تقسیم می‌شوند: ا

1-روغن های پایه معدنی(مینرال ):
نوعی روغن است که ازطریق نفت خام تولید شده و روغن رایجی است که در تمامی خودروها استفاده می‌شود

2-روغن های مصنوعی(سنتتیک):
نوعی روغن است که براساس ترکیبات شیمیایی تولید شده واولین روغن بکاررفته شده در موتورهای جت می باشد.این نوع روغن به جهت دارا بودن انواع مختلف با مواد تشکیل دهنده متفاوت از لحاظ کیفیت نسبت به بقیه روغن موتورها متمایز است و باعث افزایش مصرف آن نسبت به مینرال شده است.
با توجه به ترکیبات استفاده شده در روغن های سنتتیک، این نوع روغن ها غیر سمی بوده عمر و تبخیر شوندگی پایینی دارند. به همین علت بالا باعث کاهش مصرف روغن در خودرو می‌شود.
همچنین روغن های سنتتیک مقاومت بالایی در برابر اکسید شدن داشته و عکس العمل سریعی به جهت بالا بودن شاخص ویسکوزیته در مقابل تغییرات دما دارند

3-روغن های حاصل از ترکیب پایه معدنی و مصنوعی (نیمه سنتتیک):
کیفیت این نوع روغن به نسبت مینرال بالاتر می باشد و در دماهای بالا نسبت به مینرال عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد و قیمت بالاتری نسبت به آن دارد.

4-روغن های حاصل از بهینه سازی پایه معدنی( پایه نسل جدید):
این نوع روغن در تولید روغن های جدید مورد استفاده قرار میگیرد.ومشابه روغن‌های پایه مینرال از پایه نفتی می باشد

5-روغن های پایه تصفیه ای(مونوگرید):
این روغن در تولید روغن های با سطح پایین مورد استفاده قرار می‌گیرد.وبا توجه به داشتن اسید برای موتورخودرو بشدت مضر است توصیه می شود از آن اجتناب کرد.

مفهوم SAE در روغن موتور به چه معناست ؟

مخفف Society Of Automotive Engineers به معنای انجمن مهندسین خودرو می باشد که مشخص کننده واحد دانسیته یا گرانروی روغن موتور است. روی ظرف روغن موتور برای مثال نوشته شده ASE 10W_40 که 10W نشان دهنده گرانروی روغن در سردترین دما (W مخفف Winter به معنای زمستان) می باشد. هر چقدر این عدد کمتر باشد قابلیت استفاده روغن در دماهای سرد افزایش خواهد یافت. عدد پایانی 40 نشان دهنده میزان گرانروی روغن در گرم ترین دمای محیط است. هر چقدر این عدد بیشتر باشد قابلیت استفاده از روغن در دماهای بالای محیط افزایش خواهد یافت.
ب SAE های مختلف در روغن موتور ها مشاهده می‌گردند مانند 5W_30 یا 10W_50 یا 20W_50 و… که علاوه بر موارد فوق نشان دهنده Multi Grade بودن یا چهار فصل بودن روغن نیز می باشد.

شرایط نگهداری

  1. از ترکیب چندین روغن موتور با یکدیگر جدا خودداری کنید
  2. بعد از روشن شدن ماشین اجازه دهید تا 15 ثانیه درجاکار کند
  3. با هربار تعویض روغن ،فیلتر ان را نیز تعویض کنید
  4. از افزودنیها استفاده نکنید چون ممکن است با روغن شما سازگار نباشد
  5. تاریخ روغن چک شود و از روغنی که تاریخ آن بیش از سه سال میباشد استفاده نکنید
  6. اگر سالهاست از روغن مینرال استفاده میکنید به هیچ عنوان با روغن سنتتیک و نیمه سنتتیک تعویض نکنید
  7. در صورت عدم استفاده از خودرو و پر نکردن میزان کیلومتر خودرو جهت تعویض روغن، روغن موتور بعد از گذشت ۶ ماه تعویض کنید.

برای مشاهده و خرید روغن موتور اورجینال مانول از وبسایت می توانید از اینجا اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *