اخبار و بررسی ها

آینده ایران‌ خودرو چه می‌شود؟

آینده ایران خودرو

رهبر انقلاب در دیداری با جمعی از تولیدکنندگان و مسئولان اقتصادی و صنعتی کشور، از عملکرد خودروسازان و کیفیت خودروهای داخلی گلایه کردند. در این میان مدیرعامل ایران خودرو، یکی از دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور به تازگی تغییر کرده است. آینده ایران‌ خودرو چه می‌شود؟ با spmashin همراه باشید تا آینده محتملی که در انتظار ایران خودرو است را با یکدیگر بررسی کنیم.

مدیرعامل ایران خودرو، یکی از دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور به تازگی تغییر کرده است. با وجود کیفیت پایین خودروهای داخلی و زیان انباشته خودروسازان، آینده ایران‌ خودرو چه می‌شود؟

اخیرا آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب در دیدار با تولیدکنندگان کشور گفتند: در برخی از محصولات داخلی متأسفانه شاهد این هستیم که به کیفیت توجه نمی‌شود، این خیلی بد است، این همه‌ حمایت در طول این سال‌ها از صنعت خودرو در کشور شده، خب کیفیت خودرو خوب نیست، مردم ناراضی‌اند درست هم می‌گویند، حق با مردم است، یعنی اعتراض مردم به جا است،‌ این صنعت نتوانسته رضایت مشتری را جلب کند.

به گزارش spmashin به نقل از تجارت نیوز, رهبر انقلاب سپس لزوم ارتقای کیفیت کالا‌های تولید داخل را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: حمایت‌های عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید منجر به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری شود، اما متأسفانه در برخی صنایع به‌ویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمی‌شود و مردم نیز بحق به آن‌ها اعتراض دارند.

انتقادها به کیفیت و قیمت خودروها، پیش از این، وزیر صمت را نیز برای پاسخگویی به مجلس کشاند. رضا فاطمی‌امین، در سخنان خود در صحن علنی، کیفیت پایین خودروهای داخلی را پذیرفت.

مطلب مرتبط – قیمت خودروهای وطنی چقدر گران‌تر از خارجی‌ها هستند؟

۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی و زیان انباشته و کیفیت پایین محصولات از جمله انتقادات همیشگی به خودروسازان است.

در چنین شرایطی، اخیرا با رأی اعضای هیات‌مدیره ایران‌ خودرو، مهدی خطیبی به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت جایگزین فرشاد مقیمی شده است.

آیا با وجود صحبت‌های رهبری و زیان‌های انباشته ایران‌خودرو، این تغییر می‌تواند در عملکرد آن تغییری ایجاد کرد؟ آینده ایران‌ خودرو چه می‌شود؟

مشکلات خودروسازی ساختاری است

امیرحسن کاکایی، کارشناس خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: رهبر انقلاب در صحبت‌های خود بدون اشاره به شخص خاصی، مسائل کلی و دغدغه‌های مردم را بیان کردند. این مسئولان هستند که باید مسئولیت را بر عهده بگیرند.

او افزود: اما نکته اصلی این است که آیا کسانی که باید مسئولیت بپذیرند به وظایف خود عمل می‌کنند؟ شعار امسال که توسط رهبری اعلام شد «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» بود. اما کدامیک از وکلای مجلس از ابتدای سال تا اکنون چه مانع‌هایی را از پیش‌روی تولید بر طرف کرده‌اند؟

این کارشناس خودرو در ادامه گفت: هرچند خودروسازان مشکلاتی در عملکرد خود دارند، اما مشکل اصلی در داخل ساختار شرکت‌های خودروسازی نیست. مشکل اصلی در سیاست‌گذاری‌ها، دخالت‌ها، انتصابات و تصمیم‌گیری‌ها است.

کاکایی در مورد آینده ایران خودرو با تغییر مدیر عامل گفت: مشکلات صنعت خودرو ساختاری است. از آنجا که کسی این مشکلات را بر عهده نمی‌گیرد و به عیوب ساختاری توجه نمی‌کند، تغییر در عملکرد به زودی تحقق نمی‌یابد.

او افزود: افزایش قیمت‌ و کیفیت پایین خودروها نتیجه تصمیم‌گیری‌های نادرست و قوانین نامناسب تجاری و مالیاتی است. در این شرایط بجای توسعه در صنعت خودروسازی، دلالی رشد می‌کند.

در وضعیت انحصار انتظار پیشرفت نداریم

سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران تهران نیز در مورد آینده ایران خودرو به تجارت‌نیوز گفت: تا زمانی که انحصار در این صنعت وجود دارد نمی‌توان انتظار پیشرفت داشت.

او افزود: در شرایط انحصار، تولیدکننده تنها منافع خود را در نظر می‌گیرد و به کیفیت اهمیت نمی‌دهد. اگر بازار، رقابتی بود هم صنعت خودروسازی و هم قطعه‌سازی کشور پیشرفت کرده بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *