یکی از واژه هایی که در صنعت خودرو و در زمینه نگهداری خودرو بسیار با آن روبرو می شویم، واژه روغن سوزی خودرو است. روغن سوزی خودرو یکی از مشکلاتی است که اغلب برای خودروهایی فرسوده و کارکرده پیش می آید و یکی از علل کاهش شتاب و قدرت موتور خودرو می شود. به طور می توان روغن سازی ماشین را همان سوختن روغن موتور خودرو دانست که در حین روغن سوزی، روغن موتور در فرآیند کار کردن موتور به قسمت احتراق وارد شده و به دلیل گرمای فراوان می سوزد. در این مقاله با وبسایت spmashin همراه باشید تا با یکدیگر به سراغ بررسی کامل مفهوم روغن سوزی خودرو و علل و نشانه های آن برویم.
روغن سوزی خودرو به چه معناست؟
به طور کلی می توان روغن سوزی ماشین (Car Burning Oil) را همان سوختن روغن موتور آن دانست. مشکل روغن سوزی به صورت عمده برای خودروهایی پیش می آید که از عمر آن ها مدت زمان زیادی گذشته است و کارکرد بالایی دارند. روغن سوزی در ماشین هنگامی رخ می دهد که روغن موتور، که وظیفه روان سازی حرکات قطعات فلزی موتور و جلوگیری از اصحکاک آن ها را دارد، به داخل محفظه احتراق موتور وارد شده و همراه با سوخت خودرو بسوزد. در این صورت خواهیم گفت که با پدیده روغن سوزی خودرو روبرو هستیم.
نشانه های روغن سوزی خودرو چیست؟
بعد از اینکه با مفهوم روغن سوزی در ماشین آشنا شدیم، الان نوبت آن رسیده تا با علائم و نشانه های اصلی روغن سوزی در خودرو آشنا شویم. از شایع ترین نشانه های وجود روغن سوزی در ماشین، خروج دود آبی رنگ از اگزوز خودرو است. مقدار این دود آبی رنگ رابطه مستقیمی میزان روغن ترکیب شده با هوا دارد. همچنین باید توجه داشت که برای مشاهده این دود آبی رنگ موتور خودرو باید گرم باشد و پس از گاز دادن های مکرر می توان این دود را از اگزوز مشاهده کرد. از دیگر نشانه های روغن سوزی می توان به کاهش مکرر سطح روغن موتور خودرو اشاره داشت. از دیگر نشانه های روغن سوزی نیز می توان به وجود بوی نامطلوب در اطراف موتور خودرو، چرب شدن سر شمع ها و همچنین وجود چربی در دهانه اگزوزها است. بنابراین علائم روغن سوزی خودرو را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
-
خروج دود آبی از اگزوز ماشین
-
چرب شدن شمع ها
-
چرب شدن سر اگزوز
-
کاهش مداوم سطح روغن موتور
-
کم شدن شتاب و قدرت موتور
-
وجود بوی ناخوشایند در اطراف موتور خودرو
چرا خودرو دچار روغن سوزی می شود؟
بعد از اینکه با مفهوم اصلی روغن سوزی و نشانه های آن آشنا شدیم، وقت آن رسیده تا عوامل اصلی که سبب روغن می شوند را زیر ذره بین ببریم. علت های مختلف و گوناگونی می توانند سبب روغن سوزی در ماشین شما شوند که در ادامه می خواهیم این عوامل را مورد بررسی قرار دهیم. عواملی که سبب روغن سوزی ماشین می شوند عبارتند از:
-
وجود نقص و نشتی در واشر سر سیلندر
-
خرابی کاسه نمد خودرو
-
خراب شدن و یا ساییدگی لاستیک گیت
-
وجود شکستگی و نقص در یاتاقان ها و شاتون ها
-
وجود ایراد در شیر PVC
-
شکسته شدن رینگ و پیستون ها
-
خورده شدن در جداره سیلندر و پیستون
-
اصطکاک بالای گیت سوپاپ
-
استفاده کردن از روغن موتور نامناسب و بی کیفیت
سخن نهایی
در این مقاله سعی کردیم تا به صورت کامل و تخصصی مفهوم روغن سوزی خودرو را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان و عاشقان دنیای خودرو مفید واقع شده باشد. در صورت وجود هرگونه سوال و یا پیشنهاد می توانید با کارشناسان spmashin در ارتباط باشید. با قرار کامنت ما را از نظرات مفید خود آگاه کنید.